Najavljena akcija „April, mjesec čistoće“

0

ZVORNIK – Gradska uprava Zvornika će tokom cijelog aprila organizovati tradicionalnu akciju čišćenja i uređenja grada „April, mjesec čistoće“, najavio je danas zamjenik gradonačelnika Bojan Ivanović.
On je istakao da će u okviru akcije biti sprovedeno više aktivnosti u saradnji sa građanima, nevladinim organizacijama, ustanovama i privrednim subjektima.

„Predviđeno je čišćenje i uređenje javnih površina, dječijih igrališta, gradske plaže, šetališta, uklanjanje divljih deponija i ozelenjavanje“, rekao je Ivanović.

Zamjenik gradonačelnika pozvao je i zajednice etažnih vlasnika da se uključe u akciju i da, ukoliko imaju, iznesu prijedloge i sugestije za čistije i ljepše okruženje.

Na gradskom šetalištu planirana je sadnja sadnica i postavljanje klupa i kanti za otpatke, tako da će šetalište dobiti novi izgled. Na dječijim igralištima biće popravljene postojeće sprave i postavljene nove.

Gradska uprava obezbijediće sve što je potrebno za čišćenje grada, dok će preduzeće „Vodovod i komunalije“ obezbijediti kamione za odvoz smeća. Radnici ovog preduzeća isjeći će stara stabla i krošnje radi bezbjednosti građana.

U toku aprila biće puštena u funkciju i gradska fontana pored koje sugrađani, naročito oni najmlađi, rado provode vrijeme, saopšteno je iz Gradske uprave.

Ivanović je naglasio da se i grad Zvornik priključuje akciji svjetske organizacije za zaštitu prirode pod nazivom „Sat za planetu zemlju“ tako što će sutra isključiti određeni broj uličnih svjetiljki u periodu od 20.30 do 21.30 časova.

„Isključenjem određenog broja svjetiljki na jedan čas priključujemo se brojnim gradovima u svijetu i pokazujemo da brinemo o životnoj sredini, ne samo zbog sadašnjih generacija, nego, prije svega, zbog onih koje će doći“, poručio je Ivanović, podsjetivši da ovo nije prvi put da grad Zvornik učestvuje u ovoj akciji.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare