Najavljen štrajk za 9. april

0

MILIĆI – Zaposleni u milićkom Domu zdravlja „Sveti Nikola“ stupiće 9. aprila u štrajk ukoliko im do tada poslodavac ne obezbijedi isplatu najmanje dvije zaostale plate, te uplati doprinose i naknadu za troškove prevoza, saopštio je danas Štrajkački odbor ove ustanove.

Predsjednik Štrajkačkog odbora Nada Simić rekla je Srni da su se radnici odlučili na ovakav korak nakon što su propali pokušaji da se sa rukovodstvom Doma zdravlja obezbijedi ispunjenje ovih zahtjeva, koji su izneseni na ranijim zborovima radnika.

Ona je napomenula da radnicima Doma zdravlja četiri mjeseca nisu isplaćene plate, a nemaju ni ovjerene zdravstvene knjižice.

„Sa direktorom ćemo se dogovoriti na koji način da obezbijedimo ispunjenje minimuma procesa rada u toku štrajka, jer ne želimo da budu povrijeđena prava korisnika zdravstvene usluge“, naglasila je Simićeva.

Direktor Doma zdravlja Dana Dukić nije željela da komentariše odluku Štrajkačkog odbora, navodeći da su finansijski problemi koji opterećuju rad te ustanove veoma ozbiljni.

Načelnik Milića Živojin Jurošević rekao je da će se opština, kao osnivač Doma zdravlja, uključiti u rješavanje problema u ovoj zdravstvenoj ustanovi, ali da očekuje i odgovarajuće reagovanje resornog ministarstva i Fonda zdravstvene zaštite Republike Srpske.

„Očekujemo da nam rukovodstvo dostavi prijedlog plana obezbjeđenja minimuma procesa rada, koji se mora održavati za vrijeme štrajka“, rekao je Jurošević.

Jurošević je napomenuo da opština nije u mogićnosti da pruži znatniju finansijsku podršku Domu zdravlja, jer je i sama u finansijskim problemima, a od srijede joj je blokiran i račun na iznos od 14.000 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare