Najavljen porast temperature, ali i nove padavine

0

Danas je u Srpskoj bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Temperatura zabilježena u Palama u 12.00 časova bila je 0 °C, dok je na Jahorini bilo -9°C.

Sunčevi zraci su mnoge stanovnike Sarajevsko-romanijske regije izmamili na čist vazduh, uprkos tome što je bilo hladno. Nakon dugo vremena na Jahorini je počelo skijanje. Danas je radio dio vertikalnog transporta: Poljice ski lift, Poljice šestosjed, Ogorjelica II dvosjed i Rajska dolina ski lift. Trenutna visina snijega je oko 20 cm, a na stazi Skočine se radi na proizvodnji vještačkog snijega, kako bi ta staza bila što duže u funkciji.

Temperatura vazduha tokom dana nije imala značajniji rast i uglavnom je bila ispod nule. Na Han Pijesku, Čemernu i u Kalinoviku je izmjereno minus sedam stepeni. Na Sokocu minus četiri.

U Republici Srpskoj sutra se očekuje više sunčanih perioda i blagi porast temperature, a uveče će uz postepeno naoblačenje na zapadu opet početi padati slab snijeg, na jugu kiša.

Ujutro će biti veoma hladno sa jačim mrazom na istoku i na planinama. Biće pretežno vedro uz malo oblaka, a oko rijeka i po kotlinama ponegdje će biti magla, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Jutarnja temperatura vazduha između minus 10 i minus šest, na jugu Hercegovine od minus tri do dva, a na planinama i minus 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između minus tri na istoku do četiri na zapadu, na jugu do devet stepeni Celzijusovih.

Padavine se očekuju i narednih dana. U utorak će, prema meteorološkoj prognozi, pasti oko 10 centimetara novog snijega. Snijega će biti i na jugu. Najviša dnevna temperatura od minus šest na sjeverozapadu do dva stepena na istoku, na jugu do sedam stepeni Celzijusovih.

Slab snijeg u srijedu će padati na istoku, dok će na zapadu biti suvo i veoma hladno. Tokom dana očekuje se prestanak padavina, a poslije podne na jugu i zapadu duvaće jači južni vjetar. Temperatura će biti u blagom porastu, od minus jedan do četiri, na jugu do osam stepeni Celzijusovih.

U četvrtak se uz porast temperature očekuju i padavine, na jugu kiša, na planinama snijeg, a u ostalim predjelima susnježica i ledena kiša, a kasnije tokom dana kiša. Najviša dnevna od dva stepena do šest, na jugu do 10 stepeni Celzijusovih.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/pale-26-01-2014/] width=[54] height=[54] title=[Pale 26,01.2014.] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments