Najava generalnog štrajka

0

ISTOČNO SARAJEVO – Sindikalna organizacija Radio i televizije Istočno Sarajevo na sastanku održanom 21. maja 2013. godine, razmatrajući cjelokupnu situaciju Radija i televizije Istočno Sarajevo, koju nismo uspjeli riješiti nakon više usmenih obećanja direktora da će biti riješeni problemi, a na osnovu Zakona o radu RS i Zakona o štrajku RS donijela je odluku o najavi genaralnog štrajka.

Ukoliko se zahtjevi Sindikalne organizacije ne ispune do 2. juna generalni štrajk će početi 3. juna 2013. godine, a održavaće se u prostorijama Radija i telvizije Istočno Sarajevo i trajeće do iznalaženja dogovora sa Poslodavcem ili do putpunog ispunjenja zahtjeva.

Zahtjevi su sljedeći:

1. Isplata četiri neisplaćene plate u punom iznosu

2. Isplata svih neisplaćenih toplih obroka

3. Isplata naknada za prevoz radnicima koji ostvaruju to pravo

4. Uplata doprinosa u cilju mogućnosti ovjere zdravstvenih knjižica za adekvatnu zdravstvenu zaštitu i liječenje radnika „Radio i televizije Istočno Sarajevo“

5. Regres

6. Donošenje nove sistematizacije radnih mjesta

Štrajkački odbor traži od direktora da što prije, tj. u vremenu od najave štrajka do njegovog otpočinjanja, iznađe rješenje za prevazilaženje nastalih problema, kako ne bi došlo do obustave procesa rada.

Ukoliko se ne nađe rješenje, radnici koji stupe u štrajk poštovaće odluku o miniminmu procesa rada koji preporučuje Poslodavac, a koji je preporučen Zakonom o radu, u skladu sa provođenjem štrajka u preduzećima koja su obavezna da poštuju minimum procesa rada.

Molimo sve nadležne institucije da shvate težak položaj u kome se nalaze radnici Radija i televizije Istočno Sarajevo i da nam pomognu u iznalaženju problema.

(www.palelive.com / www.rtvis.tv)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare