Najaktivnijim čitaocima nagrada na kraju godine

1

Direktor Narodne biblioteke Pale Bojan Čvoro najavio je danas da će ta ustanova na kraju godine dodijeliti prigodne nagrade najaktivnijim starijim i mlađim zaljubljenicima u pisanu riječ.

„Uvidom u kartone naših čitalaca do kraja decembra vidjećemo ko su te osobe, a zatim ih pozvati u prostorije Biblioteke i uručiti nagrade“, rekao je Čvoro Srni.

On je istakao da od ove godine Biblioteka uvodi tu novu praksu kako bi naveli ljude da prepoznaju knjigu kao izuzetno štivo u opismenjavanju.

Čvoro je naveo da Narodna biblioteka želi da njeguje kulturu čitanja, da popularizuje knjigu i značaj pisane riječi, što je posebno važno kada je riječ o mladima.

Prema njegovim riječima, broj čitalaca u proteklih nekoliko mjeseci se znatno povećao, posebno djece koja se sve više učlanjuju, s obzirom na to da je Biblioteka obnovila fundus kada je riječ o lektiri.

„Od naredne sedmice trebali bi posjetiti osnovne škole, kao i Srednjoškolski centar na području Pala kako bi učenicima, direktorima i nastavnicima predstavili sa čime sve Narodna biblioteka raspolaže od naučnih, stručnih knjiga koje će im sigurno pomoći u toku školovanja“, kaže Čvoro.

(www.palelive.com / Srna)

 

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments

Konačno prava osoba, mlad i perspektivan….