Nagrađeni najvredniji mladi čitaoci

0

ISTOČNO SARAJEVO – Dodjelom nagrada djeci koja su tokom ljetnjeg raspusta pročitala najveći broj knjiga, Matična biblioteka Istočno Sarajevo danas je okončala akciju „Najčitalac Dječije biblioteke“.

U ovogodišnjoj akciji učestvovalo je 21 dijete u dvije kategorije i to od prvog do petog razreda i od šestog do devetog razreda osnovne škole, saopšteno je iz Matične biblioteke Istočno Sarajevo.

U kategoriji mlađih čitalaca, prvu nagradu osvojila je Žana Avlijaš koja je pročitala 17 knjiga, drugi je bio Gavrilo Bojović koji je pročitao 16 knjiga, a treća je Una Jamina sa pročitanih 15 knjiga.

U kategoriji starijih čitalaca, prvo mjesto dijele Anđela Skramončin i Vuk Bogdan Brajović koji su pročitali po 25 knjiga, druga je Ivana Ikić sa 23 i treća Anđela Vuković sa pročitanih 15 knjiga.

Povodom proglašenja najuspješnijih čitalaca Dječije biblioteke organizovan je poseban program u kome su učestvovali polaznici radionica ove biblioteke i pjesnikinja Marijana Petronić.

Matična biblioteka nastalja sa aktivnostima koje podstiču djecu i roditelje da korisite usluge biblioteke i već od ponedjeljka kreće sa programom za djecu predškolskog uzrasta koji će se održavati pod sloganom „Uz pomoć mame, tate, bake ili deke postani najčitalac Dječije biblioteke“.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare