Nagrade za učenike koji su pisali radove o Danu Republike

0

ISTOČNO SARAJEVO- Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović uručio je danas prikladne nagrade učenicima osnovnih škola sa područja te lokalne zajednice koji su pisali literarne radove povodom 9. januara – Dana Republike Srpske.

„Mi smatramo da je izuzetno značajno da se mlađim generacijama prenese koliko je skupo plaćena Republika Srpska, da nauče da je vole i njeguju“, rekao je Božović.

On je naglasio da Republiku Srpsku konstantno treba unapređivati.

Učenik Vladan Gavrilović napisao je pjesmu o Republici Srpskoj, a inspiracija su mu borci koji su živote dali za odbranu Republike.

„Republika Srpska mi je jedna od najvažnijih stvari u životu jer sam tu rođen, a i dosta je ljudi poginulo da bi bila odbranjena“, rekao je Gavrilović.

Osim Gavrilovića, nagrađeni su i Ivana Đurović, Andrea Golubović, Anka Vujadin, Dara Vladičić, Anđela Ždrale, Jelena Đuričić, Jovana Pušara, Filip Papaz, Lana Pantić, Aleksa Mlađen, Marko Karišik, te Marija Masleša.

Republika Srpska obilježava Dan Republike 9. januara jer je tog datuma 1992. godine osnovana pod prvobitnim nazivom Srpska Republika BiH.

Osnovali su je srpski poslanici u tadašnjoj Skupštini BiH, nakon što su preglasani u ključnim pitanjima o opstanku Jugoslavije, a pripadnici druga dva naroda krenuli u secesiju mimo volje Srba, koji su imali konstutitivni status.

(www.palelive.com/Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare