Nagrade najuspješnijim učenicima

0

MILIĆI – Načelnik opštine Milići Živojin Jurošević nagradio je danas novčanim nagradama od po 100 KM milićke osnovce i srednjoškolce, koji su u toku ove godine postigli uspjehe na regionalnim i republičkim smotrama znanja.

Jurošević je rekao Srni da se ovakav susret opštinskih zvaničnika sa najuspješnijim učenicima organizuje svake godine, s ciljem sa im se na simboličan način oda priznanje za postignute rezultate i pruži podrška za dalji rad.

„Što se lokalne vlasti tiče, sve što je bilo potrebno, na zahtjev direktora i profesora, opština je obezbijedila s ciljem da djeca odu na takmičenja i pokažu što bolje znanje“, istakao je Jurošević tokom svečanog prijema za učenike u sali lokalnog parlamenta.

Novčanu nagradu dobila su četiri učenika Osnovne škole „Aleksa Jakšić“ i dva učenika Srednjoškolskog centra „Milutin Milanković“, a nagrađeni su i nastavnici i profesori koji su pripremali učenike za takmičenja.

Učenica Osnovne škole „Aleksa Jakšić“ Milana Todorović osvojila je prvo mjesto na republičkom takmičenju iz engleskog jezika, što je najbolji ovogodišnji rezultat nekog učenika iz Milića, a uz nju, dobre rezultate učenici ove lokalne zajednice postigli su i na takmičenjima iz matematike, hemije, istorije, informatike i likovne kulture.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare