Nagrade i priznanja povodom jubileja i krsne slave

0

VIŠEGRAD – Zaslužnim pojedincima koji su se istakli za 15 godina od obnove Srpskog sokolskog društva „Soko“ iz Dobruna dodijeljena su priznanja i nagrade povodom krsne slave ovog društva Svetog Vasilija Ostroškog.

Srebrni orden „Sokola“ sinoć su dobili jedni od obnovitelja u Višegradu Aleksandar Savić i Blagoje Andrić, kao i publicista, književnik i novinar Radisav Mašić iz Foče.

Predsjednik „Sokola“ Slavko Heleta i iguman manastira Svetog Nikole u Dobrunskoj Rijeci arhimandrit Jovan Gardović uručili su priznanja najuspješnijim autorima kratkih vaskršnjih priča na ovogodišnjem konkursu.

Prva nagrada pripala je pjesnikinji iz Višegrada Danijeli Žuža za priču „U duši mostovi u duši vaskrsenje“, drugo mjesto učenici Osnovne škole „Karađorđe“ iz Vučića kod Rače Kragujevačke Teodori Vesić, a treće novinaru Srne Miru Pejiću iz Srebrenice.

„Soko“ danas okuplja oko 200 članova, najvećim dijelom mladih, i svoje aktivnosti provodi kroz sedam sekcija u oblasti sporta, kulture i informisanja kao njegovanja narodne tradicije i duhovnosti, rekao je Helata.

On je naglasio da djelovanje sokolaša finansijski i tehnički podržavaju Mitropolija dabrobosanska, opština Višegrad i preduzeće „Hidroelektrana na Drini“.

Čin lomljenja slavskog kolača obavio je prota Milutin Andrić, uz sasluženje monaštva i sveštenstva višegradske eparhije.

(www.palelive.com / Srna / Foto: www.058.ba)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare