Надлежни да процесуирају Дедића за ратне злочине

0

ИСТОЧНО САРАЈЕВО – Замјеник предсједника Градске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Источно Сарајево Горан Тимотија затражио је од надлежних институција моментално хапшење Вехида Дедића и процесуирање за ратне злочине и хитну смјену са позиције потпредсједника Скупштине општине Братунац.

Тимотија је истакао да је невјероватно да Дедић јавно изнесе шокантне детаље из његове ратне прошлости и призна да је био припадник злогласног одреда „Ел муџахедин“, а да моментално против њега не буде покренута истрага за ратне злочине над Србима.

„Такав човјек не може представљати Србе из Братунца, нити било кога у Републици Српској. Наши очеви су бранили нејач управо од оваквих какав је Дедић“, рекао је Тимотија Срни.

Он је нагласио да је поражавајућа чињеница да је Дедић на јавној телевизији рекао да је био припадник одреда „Ел муџахедин“, за који се, како каже, зна, какве су гнусне злочине починили над Србима у протеклом рату.

„И да буде још горе за све породице страдалих Срба у Републици Српској, такав исти човјек обавља једну од највећих функција у општини Братунац, гд‌је су вјековима живјели Срби. Братунчани су дали животе за одбрану Српске, Братунца и Кравице за коју дотични каже да је `ослобођена срцем`“, нагласио је Тимотија.

Тимотија је упитао од кога је то Дедић ослободио Кравицу?

„Ослободио је од Срба који су ту вијековима живјели, од српске д‌јеце која су масакрирана на најбруталније начине, од српских мајки. Резултат тог `ослобађања` је пусто село Кравице и земља натопљена крвљу српске д‌јеце“, указао је Тимотија.

Предсједник Скупштине Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Бранимир Којић изјавио је да је Дедић на једној сарајевској телевизији рекао да је као малољетни д‌јечак узео пушку и кренуо „да брани БиХ од агресије“.

Он је додао да Дедић затим говори и да је Кравица „ослобођена срцем“, иако је то етнички чисто српско село вјековима уназад, као и да затим признаје да је приступио јединици „Ел муџахедин“ и да је ратовао и на Озрену.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare