Nacrt prostornog plana od srijede na javnom uvidu

0

ZVORNIK – Nacrt prostornog plana opštine Zvornik za period od 2012. do 2032. godine biće stavljen na jednomjesečni javni uvid u srijedu, 31. jula, najavio je vršilac dužnosti načelnika opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje Boško Kojić.
Kojić je rekao novinarima da će javni uvid biti omogućen u prostorijama opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje u Zvorniku, kao i u prostorijama nosilaca izrade ovog dokumenta „Zavoda za urbanizam i projektovanje“ u Bijeljini.

On je pozvao građane i pravna lica da od 31. jula do 31. avgusta pogledaju Nacrt prostornog plana.

„U periodu javnog uvida svi koji budu imali primjedbe, prijedloge i mišljenja o Nacrtu prostornog plana, moći će ih dostaviti u pisanoj formi Odjeljenju za prostorno uređenje ili upisati u knjigu sugestija. Oni će biti razmatrani na stručnoj raspravi i, ukoliko su opravdani, nosilac izrade sagledaće mogućnost da ih uvrsti u prostorni plan“, naveo je Kojić.

On je rekao da će nakon javnog uvida i stručne rasprave Prijedlog prostornog plana razmatrati Skupština opštine, a saglasnost će biti zatražena i od Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske.

„Prostorni plan je strateški dokument koji tretira cjelokupan prostor opštine Zvornik i definiše njegovu namjenu“, kaže Kojić, koji očekuje da prostorni plan opštine Zvornik bude usvojen prije kraja godine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare