Nacrt plana na uvid građanima

0
Nacrt plana na uvid građanima

MILIĆI – Nacrt urbanističkog plana opštine Milići za period od 2017. do 2037. godine izložen je na javni uvid stanovnicima ove opštine do 9. aprila, rekla je danas Srni načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i ekologiju Slađana Todorović.

Todorovićeva je navela da je ovaj dokument predstavljen odbornicima u Skupštini opštine Milići na redovnom zasjedanju, a da će žitelji, ustanove, preduzeća i drugi zainteresovani subjekti od danas do 9. aprila imati priliku da daju primjedbe, sugestije i prijedloge na ponuđeni Nacrt.

Izradu urbanističkog plana opštine Milići finansirao je UNDP novčanom podrškom od 30.000 KM, a povjerena je banjalučkoj projektanskoj kući „Urbis centar“.

Ovlašteni planer i projektant u „Urbis centru“ Mirjana Sinadinović rekla je Srni da je nacrt usklađen sa planskim dokumentima Republike Srpske za opštinu Milići i Prostornim planom opštine.

„Od strateških infrastrukturnih koridora i sistema planirana je izgradnja brzog puta, gasovoda, te biciklističkog koridora iz pravca Trebinja, preko Višegrada, prema Bijeljini, a preko opštine Milići. Postoje i naznake za izgradnju željezničke pruge“, rekla je Sinadinovićeva.

Od važnijih infrastrukturnih projekata koji su navedeni u nacrtu, planirana je izradnja prečistača otpadnih voda u naselju Dubnički Most, te izmještanje 35 kilovoltne trafostanice iz centra Milića.

Predviđeno je i proširenje privrednih zona prema naseljima Podgora i Mišići, te dogradnja i proširenje lokalne saobraćajne mreže.

Ugovoreni rok za završetak urbanističkog plana je maj 2018. godine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare