Načelnik upriličio prijem za odlikovane borce

0

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević organizovao je danas, povodom nastupajućeg Dana Republike Srpske, prijem za 22 odlikovana borca iz proteklog rata koji žive u ovoj opštini.
“Naša moralna obaveza je da se sjetimo ljudi koji su stvarali Republiku Srpsku. Naša obaveza je da čuvamo Srpsku i da se borimo svim demokratskim sredstvima da je očuvamo”, istakao je Đurević na prijemu.

On je napomenuo da će 11. januara u Višegradu, povodom Dana Repubilke, biti organizovana svečana akademija u saradnji sa Pedagoškim zavodom Republike Srpske.

“Program počinje u 11.30 časova polaganjem vijenaca na spomenik palim borcima, u 12.00 časova u Gradskoj galeriji biće izloženi radovi naših osnovaca i srednjoškolaca iz cijele Republike Srpske, a u 13.00 časova svečana akademija u velikoj sali Doma kulture, gdje će biti upriličen prigodan program i uručene nagrade djeci”, naveo je Đurević.

Predsjednik Predsjedništva opštinske Boračke organizacije u Višegradu Milisav Vasić istakao je da su danas odlikovani borci svojom hrabrošću dali veliki značaj za stvaranje Republike Srpske.

On je pozvao sve demobilisane borce da se učlane u ovu organizaciju i tako doprinesu njenom kvalitetnijem radu.

Današnjem prijemu prisustvovali su pripadnici nekadašnje višegradske, konjičke, vogošćanske i goraždanske brigade Vojske Republike Srpske.

Delegacija opštine Višegrad prisustvovaće 9. januara centralnoj proslavi povodom Dana Republike Srpske u Banjaluci.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments