Načelnik Opštine Pale Boško Jugović obišao je u utorak Sportski centar „Vlajko Petrović“ i uvjerio se da su uspješno završeni određeni radovi na obnovi i dogradnji objekta u kojem se nalaze klupske prostorije FK „Romanija“, čime je realizovana jedna u nizu mjera koje su u proteklom periodu preduzete u cilju konsolidacije ukupnog stanja u paljanskom fudbalskom klubu.

Pored finansijske konsolidacije, dogradnjom objekta na stadionu, kojom se dobilo 45 kvadratnih metara novog prostora, stvoreni su uslovi za još bolji rad kluba u narednom periodu, kada se očekuje i nastavak dogradnje klupskih prostorija u otprilike jednakoj površini.

Takođe, u saradnji sa UNDP obezbjeđena su sredstva za realizaciju projekta u okviru kojeg će za nešto više od mjesec dana biti izvršena sanacija tribine, zamjena stolica, kao i sanacija dijela ograde oko stadiona, čime će biti omogućeno da FK „Romanija“ svoju krsnu slavu Vidovdan obilježi u ljepšem ambijentu.

Pioniri Fudbalskog kluba „Romanija“ su u proteklom periodu imali zapažen nastup u omladinskoj ligi Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo, gdje su osvojili prvo mjesto u grupi D i već u nedjelju u Palama u 10.00 časova dočekuju sarajevski „Željezničar“ u razigravanju za prvaka Bosne i Hercegovine.

Budućnost paljanskog fudbala u velikoj mjeri zavisi od rada sa omladinskim kategorijama, čega su u FK „Romanija“ itekako svjesni, te se nadaju da će se nakon finansijske konsolidacije moći osloniti na svoje snage, zbog toga je bitno da se radi i na poboljšanju uslova na stadionu i oko njega.

Na sastanku je iskazana velika zahvalnost svim subjektima koji su pomogli radove na obnovi i dogradnji prostorija kluba, te subjektima koji svakodnevno pomažu u radu.

Sa ponosom je istaknuto da FK „Romanija“ i pored finansijskih problema ni u jednom momentu nije obustavio takmičenje prvog tima, kao ni rad omladinskih kategorija, od kojih su sve još uvijek u takmičarskom pogonu.

(www.palelive.com)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments