Načelnik organizovao prijem za sportiste KK „Romanija“ i udruženja „Sunce“

0

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević organizovao je danas prijem za sportiste KK “Romanija” i Udruženja za djecu i omladinu sa posebnim potrebama „Sunce“ koji su postigli značajne rezultate na nedavno održanom 12. Vaskršnjem karate KUP-u na Palama.

U pratnji svog trenera Momira Popovića i predsjednika udruženja “Sunce” Milenka Vojinovića, na prijem su došli Jovana Draškić (17), Ivan Milinković (11), Vojin Karišik (11) i Njegoš Mihajlović (12).

Ovogodišnji vaskršnji karate KUP, koji i inače slovi za jedan od najmasovnijih i najkvalitetnijih turnira u RS na kojem je u subotu nastupilo 664 takmičara, privukao je pažnju i činjenicom da su po prvi put na njemu uzela učešće djeca sa posebnim potrebama.

Trener KK „Romanija“ Momir Popović je rekao da je 12. vaskršnji KUP po prvi put organizovan u adekvatnim uslovima za tako veliko takmičenje i da, iako je njegov klub nastupao van konkurencije i osvojio 54 medalje u kategorijama od 6 godina pa do seniorske grupe, sportski rezultat ostaje manje bitan u odnosu na tradiciju organizacije i činjenicu da su skrenuli pažnju na djecu iz Udruženja „Sunce“ sa kojima saradjuju već 7 mjeseci.

Popović se posebno zahvalio novom rukovodstvu Opštine Pale koje je već u prvim mjesecima svog mandata pokazalo veliki interes i podršku za njihov rad što potvrđuje i ovaj prijem.

Načelnik Kovačević je pohvalio rad KK „Romanija“ istakavši da je ovaj klub pokazao svoj značaj činjenicom da postoji već 15 godina i da je uradio mnogo na omasovljenju ovog sporta, a da je uključivanjem članova udruženja „Sunce“ dodao svom radu novu dimenziju veličine i humanosti.

Predsjednik udruženja Milenko Vujinović je podsjetio da saradnja sa Karate klubom „Romanija“ traje od prošle godine, a da su trening uspjela savladati 3 člana koji dva puta sedmično treniraju i dodao da je ovo najbolji primjer inkluzije i da njihovi polaznici pokazuju vidan napredak u snazi, koordinaciji, orjentaciji, odnosno u svim psiho-motornim sposobnostima.

Vojinović je danas informisao prisutne da su članovi ovog udruženja juče u Banja Luci na Otvorenom prvenstvu RS za djecu sa posebnim potrebama u Banja Luci osvojili ukupno 1. mjesto.

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević danas je skromnim finansijskim poklonom nagradio sjajne rezultate ovih mališana.

(www.palelive.com / D.B. / foto: M.S.)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare