Načelnici opština o rješavanju problema deponije na Krupačkim stijenama

0
Ilustracija

ISTOČNO SARAJEVO – Na današnjem sastanku održanom u opštini Trnovo, na kojem je razmatran problem deponije na Krupačkim stijenama, dogovoreno je raskidanje svih ugovora sa preduzećima iz istočne Hercegovine, kao i da se ova deponija buduće koristi samo za potrebe opština Istočna Ilidža, Istočno Novo Sarajevo i Trnovo.

U saopštenju opštine Istočna Ilidža navodi se da je u Trnovu održan sastanak kojem su prisustvovali načelnici opština Istočna Ilidža Marinko Božović, Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić i Trnovo Dragomir Gagović, kao i direktori tri komunalna preduzeća sa područja ovih lokalnih zajednica.

Tema sastanka bilo je zatvaranje deponije koja se nalazi na području Krupačkih stijena i zajedničko rješavanje ovog problema.

Na sastanku je dogovoreno da će se u narednih sedam dana izraditi zajednički protokol, kojim će se detaljno predvidjeti i definisati obaveze opština i komunalnih preduzeća u pogledu deponije na tom lokalitetu.

Načelnici su se usaglasili da će u narednom periodu poslati dopise Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske i „Vodama Srpske“, te tražiti ukidanje ekološke i vodne dozvole za preduzeće „Greta“, koje na ovom lokalitetu trenutno vrši spaljivanje guma i time dodatno zagađuje sliv rijeke Željeznice.

Deponija Krupačke stijene, koja je u vlasništvu Javnog komunalnog preduzeća „Trnovo“, od 2018. godine radi bez ekološke dozvole, tvrdi neformalna grupe građana „Stop nelegalnom odlaganju otpada na Krupačkim stijenama“ u Istočnom Sarajevu.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare