Na „Zvorničkoj regati“ više od 200 plovila

0
Zvornička regata
Zvornička regata

ZVORNIK – Na „Zvorničkoj regati“, koja je danas krenula Drinom od Malog Zvornika prema Šepku stazom dugom 25 kilometara, učestvuje oko 200 plovila sa više od 1.000 lica iz Zvornika, Malog Zvornika, Loznice i drugih mjesta.

Među učesnicima „Zvorničke regate“, koju su organizovali gradovi Zvornik i Loznica i opština Mali Zvornik, su i gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović i bugarski ambasador u BiH Avgustina Cvetkova.

Stevanović je izrazio veliko zadovoljstvo što na regati učestvuju bugarski prijatelji, te naglasio da je ovo prilika da prijateljima iz bugarske pokaže ljepote Drine.

On je naglasio da se ovom regatom želi pokazati da Drina nije granica u smislu razdvajanja ljudi.

„Neko je postavio granice i mi to poštujemo, nemamo ništa protiv toga, ali uvijek ćemo biti jedno, kao što je nedavno konstatovao jedan diplomata – `Zvornik je jedan grad na dvije obale Drine`“, rekao je novinarima Stevanović.

On je istakao da ne postoje nikakve teritorijalne pretenzije, te da ljudi na ovom prostoru samo hoće da žive u miru i zajedno.

Cvetkova je navela da svojim i prisustvom saradnika na „Zvorničkoj regati“ želi da podijeli radost učesnika ove manifestacije i praznika koji Zvornik obilježava ovih dana.

Ona je naglasila da ima izuzetno dobru saradnju sa Stevanovićem i izrazila nadu da će ta saradnja biti nastavljena.

Učesnici regate ploviće čamicima oko četiri-pet časova, a na cilju – Žičinoj plaži kod Šepka kuvari pripremaju pasulj kao tradicionalno jelo.

„Zvornička regata“ održava se u okviru manifestacije „Zvorničko ljeto“. Organizator je, nakon završetka regate, obezbijedio transport čamaca nazad do Zvornika, kao i prevoz učesnika regate od Donjeg Šepka.

U okviru „Zvornikog ljeta“, koje je počelo 2. avgusta, večeras će biti održano veče aforizama, pozorišna predstava „Građanin Plemić“, a na Gradskoj plaži koncert će održati grupa „Ministarke“.

Organizator i pokrovitelj „Zvorničkog ljeta“, koje se završava 8. avgusta, je grad Zvornik, dok je suorganizator Turistička organizacija ovog grada.

 

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare