Na Vizantijskom trgu odigrana predstava „Bela kafa“

0

ANDRIĆGRAD – Predstava „Bela kafa“, u izvođenju Narodnog pozorišta iz Beograda, odigrana je na Vizantijskom trgu u Andrićgradu u okviru vidovdanskih svečanosti.

Reditelj predstave Milan Nešković rekao je Srni da je publici u Andrićgradu sinoć predstavljen pozorišni komad jednog od najznačajnijih srpskih dramskih pisaca Aleksandra Popovića.

„To je u period između 1941. i 1955. godine i govori o jednoj šestočlanoj porodici, atipičnoj i prepoznatljivoj srpskoj porodici, a bavi se pitanjima i odgovorima zašto je prava srpska porodica nestala sa ovih prostora“, rekao je Nešković.

Prema njegovim riječima, predstavljeni su uzroci i posljedice nestanka jedne građanske familije.

„Provlače se i prepliću ljubav i mržnja, uvažavanje i prezir, humor i gorčina, međusobno uništavanje, ali i pomoć“, naveo je Nešković.

Nešković je naglasio da je velika čast gostovati na jedan od rođendana Andrićgrada, koji predstavlja novi pijemont kulture na granici Srbije i Srpske.

„Ovde sam vezan na specifičan i dubok način, s obzirom na to da sam režirao otvaranje Andrićgrada i obeležavanje godišnjice Prvog svetskog rata. Ta čast koju mi je ukazao Emir Kusturica i to što sada na rođendan igramo predstavu, predstavlja veliko zadovoljstvo, ali i obavezu“, kaže Nešković.

On je istakao da je oduševljen publikom, i za sljedeću godinu najavio pozorišni festival u Andrićgradu.

Nakon predstave, održan je koncert rok grupe „Riblja čorba“.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare