На „Видовданском сабору“ наступили ансамбли из Српске и Србије

0

ЗВОРНИК – „Видовдански сабор“ одржан је вечерас у Зворнику, а наступила су културно-умјетничка друштва /КУД/ из Републике Српске и Србије.

На „Видовданском сабору“ наступили су КУД-ови „Младост“ из Пецке, „Електропорцелан“ из Аранђеловца, „Костолац“ из Костоца, „Бранко Радичевић“ из Сремске Митровице и домаћин „Свети Сава“ из Зворника.

Предсједник зворничког КУД-а Драган Голић рекао је новинарима да му је жао што због обилне кише нису могли одржати овај догађај на отвореном, већ у Рекреативно-спортском центру.

Голић је нагласио да је овај сабор веома важан јер је Видовдан један од најзначајнијих празника код Срба, и додао да се овим догађајем чувају традиција и народни обичаји.

Драган Ђорђевић, умјетнички руководилац Фолклорног ансамбла „Бранко Радичевић“ из Сремске Митровице, изразио је задовољство што су дио „Видовданског сабора“ у Зворнику.

„Основна наша д‌јелатност је очување традиције и радо учествујемо на овом сабору“, рекао је Ђорђевић, који је и предсједник Међународне федерације фолклорних ансамбала Србије.

Истичући да имају одличну сарадњу са КУД-ом „Свети Сава“, Ђорђевић је рекао да ће зворничко друштво бити њихов гост на Међународном фестивалу фолклора у августу.

Организатор „Видовданског сабора“ је КУД „Свети Сава“, а покровитељ Град Зворник.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare