Na Univerzitetu Istočno Sarajevo planiran upis 2.500 studenata

0

Na svih 17 fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu u novoj školskoj 2012/2013. godini biće upisano do 2.500 studenata, rekao je Srni rektor ovog univerziteta Mitar Novaković.

“Kao i prethodnih godina mi očekujemo da bude upisano 2.000 do 2.500 studenata. Konkurs ćemo raspisati početkom juna, a krajem juna i početkom jula su prijemni ispiti, dok ćemo rezultate prijemnog ispita imati do 10. jula”, rekao je Novaković.

Novaković je rekao da je do sada godišnja školarina na većini fakulteta iznosila 450 KM, odnosno 650 na umjetničkim i medicinskim fakultetima, te da očekuje da će i sljedeće školske godine biti ista.

Prema njegovim riječima, najveća zainteresovanost studenata je za pedagoške, filozofske, medicinske, kao i saobraćajne smjerove na ovom univerzitetu.

“Vlada Republike Srpske stimuliše deficitarne struke i samim tim se povećava zainteresovanost za ta zanimanja, a u posljednje vrijeme povećan je broj studenata na tehničkim studijskim programima”, rekao je Novaković.

On je dodao da na ovom univerzitetu prvi ciklus studija trenutno pohađa oko 15.500 studenata, a drugi ciklus, odnosno postdiplomske i master studije oko 1.500 studenata.

Univerzitet u Istočnom Sarajevu ove godine navršava 20 godina postojanja i do sada je na njemu diplomiralo 7.000 studenata.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments