Na Sokocu proglašena elementarna nepogoda

0
Arhivska fotografija

SOKOLAC – Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica donio je danas odluku o proglašenju elementarne nepogode nastale zbog obilnih snježnih padavina i jakog vjetra na području ove opštine.

U odluci se navodi da odmah treba izvršiti aktiviranje Štaba za vanredne situacije radi rukovođenja akcijama civilne zaštite, odnosno po mjesnim zajednicama Kaljina, Bare, Knežina, Nehorići, Žljebovi, Sokolovići, Bjelosavljevići, Ćavarine, Margetići, Podromanija, te Sokolac jedan i dva.

Prema ovoj odluci, prioritetni zadatak Štaba je da izvrši procjenu novonastale situacije na području ove opštine, te ostvari saradnju sa susjednim opštinama i Republičkom upravom Civilne zaštite.

Nadležnim organima opštine, grada Istočno Sarajevo i regije predloženo je preduzimanje mjera, zadataka i aktivnosti u okviru njihove nadležnosti.

U odluci se navodi da je potrebno organizovati stalno dežurstvo u Štabu i drugim subjektima na nevremenom zahvaćenom području.

Građani, preduzeća i druga pravna lica sa područja ove opštine dužna su da provode potrebne mjere radi zaštite i spašavanja ljudstva i materijalnih dobara.

U odluci se navodi da treba staviti na raspolaganje materijalno-tehnička sredstva koja podliježu obavezi davanja na zahtjev Štaba za vanredne situacije, te redovno obavještavati mjesne zajedice i ovaj štab o stanju u bližnjem okruženju.

Preduzeća i druga pravna lica, kao i samostalni privrednici koji obavljaju djelatnost od značaja za provođenje mjera dužni su da se maksimalno angažuju na izvršavanju zadataka koje naredi Štab.

Na području opštine Sokolac električnu energiju, zbog snježnih padavina, već drugi dan nema gotovo 50 sela, kao ni izvorište Vrela Bioštice koje vodom snabdijeva centar ove opštine.

(www.palelive.com / Srna / Foto: N. Janković)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare