Na regionalnom takmičenju osnovaca 15 ekipa

0

MILIĆI – U Milićima je danas počelo regionalno takmičenje osnovaca u malom fudbalu na kojem će učestvovati 15 ekipa sa područja regija Semberija i Birač.

Direktor Osnovne škole /OŠ/ „Aleksa Jakšić“ iz Milića Radomir Madžarević izjavio je novinarima da se takmiči 10 muških i pet ženskih ekipa.

„Voljeli bismo da danas osvojimo bar jedno prvo mjesto, u muškoj ili ženskoj konkurenciji“, dodao je Madžarević.

On je naglasio da je počastvovan što će ova obrazovna ustanova, koja je organizator regionalnog takmičenja, biti domaćin i republičkog takmičenja koje će biti održano 20. i 21. aprila, a na kojem će nastupiti 12 ekipa iz Republike Srpske.

Takmičenje je u sportskoj dvorani otvorio načelnik opštine Milići Marko Savić koji je učesnicima poželio sreću i fer i korektnu borbu.

Savić je izjavio novinarima da su ovakvi događaji važni za Miliće jer afirmišu i opštinu i školu, a posebno razvijaju sportski duh kod djece.

Prva utakmica odigrana je između ekipa Osnovne Škole „Branko Radičević“ iz Bratunca i „Vuk Karadžić“ iz Zabrđa iz opštine Ugljevik, u kojoj je „Vuk Karadžić“ pobijedio rezultatom 2:1.

Takmičenje u malom fudbalu dio je Malih olimpijskih igara koje podržava Ministarstvo porodice omladine i sporta Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare