Na redu ostvarenje niza infrastrukturnih projekata

0

RUDO – Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je danas prilikom posjete opštini Rudo da je ovo ministarstvo maksimalno uključeno u davanje potrebnih saglasnosti, uvjerenja i dozvola za izgradnju Hidroelektrane /HE/ “Mrsovo”.

Golićeva je istakla da je u razgovoru s načelnikom opštine Ratom Rajakom bilo riječi i o rješavanju problema između BiH i Srbije na teritoriji ruđanske opštine gdje se granična linija prelazi i po nekoliko puta i time otežava saobraćaj i komunikacija građana opština Rudo i Priboj.

“Razgovarno je i o ideji da se na dijelu željezničke pruge Beograd – Bar na željezničkoj stanici Štrpci, koja je na teritoriji opštine Rudo, izgradi terminal za utovar i istovar roba”, dodala je Golićeva.

Ona je potvrdila da je sa načelnikom opštine Ratom Rajakom dogovoreno da se iznađu sredstva za završetak mosta na Limu u Rudom, preko koga vodi saobraćajnica za Srbiju, jer je već dosad urađeno više od polovine posla na njegovoj rekonstukciji.

Golićeva i Rajak su dogovorili da u narednom periodu posjete Priboj u Srbiji, gdje će sa rukovodstvom te opštine, u okviru prekogranične saradnje, razgovarati o izradi prečistača na rijeci Lim koja je “žila kucavica” ovog kraja.

Gosti i domaćin su obišli i gradilište Hotela “Rudo”, koji je u rekonstukciji, i teren gdje su završeni prvi pripremni radovi za izgradnju HE “Mrsovo”.

Načelnik opštine Rudo Rato Rajak je, osim ovih, istakao i prioritete infrastrukture, kao što je završetak radova na Sportskoj dvorani, rekonstukcija regionalnih puteva, ali i problem granice.

“Izuzetno sam zadovoljan susretima sa ministrom Srebrenkom Golić i ministrom unutrašnjih poslova Radislavom Jovičićem koji su izrazili visok stepen razumijevanja za razvoj naše opštine”, rekao je Rajak.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments