Na proljeće počinje gradnja novog vrtića

0
Na proljeće počinje gradnja novog vrtića

FOČA – Izrada projekta za novi objekat Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ u Foči privodi se kraju, a očekuje se da gradnja počne na proljeće, najavio je načelnik opštine Radisav Mašić.

Mašić je naveo da bi izrada projekta trebalo da bude završena uskoro, da bi izvršna vlast na jednoj od narednih sjednica lokalnog parlamenta izašla sa prijedlogom projekta gradnje i načinom finansiranja.

„Želja nam je da u ovom periodu završimo sve te obaveze, da bismo sa početkom nove građevinske sezone počeli sa izgradnjom novog obdaništa“, rekao je Mašić, koji je danas tradicionalno posjetio mališane vrtića „Čika Jova Zmaj“ povodom Nedjelje djeteta i uručio im prigodne poklone.

On je dodao da posjetom vrtiću skreće pažnju javnosti na potrebu stalne brige o djeci i mladim naraštajima.

Postojeća zgrada obdaništa stara je više od pet decenija, a zbog sve većeg interesovanja roditelja za boravak djece u ovoj ustanovi prostora je sve manje.

Kapacitet novoizgrađenog objekta bio bi oko 250 mjesta, čime bi bio riješen dugogodišnji problem.

Podršku izgradnji ranije je najavio i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Direktor vrtića Slađana Vladičić navela je da u ovoj ustanovi trenutno boravi 160 djece raspoređene u sedam vaspitnih grupa i da se lista čekanja popela na 110, tako da je proširenje kapaciteta prioritet i gorući problem.

Pod sloganom „Dječiji svijet-moj svijet“ djeca u vrtiću tokom cijele sedmice igrom, pjesmom, edukativnim i zabavnim sadržajima skreću pažnju na osnovna prava najmlađih, ali i ukazuju na to da je dijete važno svaki dan u godini, te podsjećaju i na važnu ulogu porodice u ukupnom razvoju djeteta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare