Na prevojima otežan saobraćaj zbog snijega

0
Ilustracija
Ilustracija

ZVORNIK – Svi magistralni i regionalni putevi na području regije Birač su prohodni, ali je, zbog snijega, otežan saobraćaj, posebno na prevojima Han pogled, Crni vrh, te na dionici Šekovići-Kaštelj, saopšteno je iz preduzeća „Zvornikputevi“.

Na prevoju Han pogled temperatura iznosi minus tri stepena Celzijusova, visina snježnog pokrivača je 35 centimetara, dok na kolovozu ima ugaženog snijega.

I na ostalim putnim pravcima birčanske regije, odnosno na putu Šekovići-Kaštelj, visina snijega iznosi 30 centimetara, uz temperaturu od minus jedan stepen Celzijusov.

„Na dionici Zvornik-Tuzla, preko Crnog vrha, na kolovozu ima ugaženog snijega, pa se vozačima skreće pažnja na opreznu i prilagođenu vožnju uslovima puta“, navedeno je u saopštenju.

Ekipe „Zvornikputeva“ su na terenu i rade na raščišćavanju snijega i posipanju kolovoza.

Iz ovog preduzeća apeluju da vozači ne kreću na put bez obavezne zimske opreme, kao i da oprezno voze u usjecima i zasjecima, dok su na pojedinim dionicama mogući i odroni.

Punktovi „Zvornikputeva“ za održavanje magistralnih i regionalnih puteva u zimskim uslovima nalaze se na prevoju Han pogled, Karakaju i Bratuncu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments