Na posao čeka 31 dijete poginulog borca

0

Predsjednik Boračke organizacije Pale Mihajlo Parađina izjavio je danas da na području ove lokalne zajednice 31 dijete poginulog borca čeka da bude radno angažovano, te dodao da je ova organizacija svojim angažmanom uspjela da zaposli više od 60 djece poginulih boraca u ovoj lokalnoj zajednici.

„Prema podacima Zavoda za zapošljavanje Srpske, dvadesetoro djece završilo je fakultet i obavilo pripravnički staž i potreban im je posao, a sa srednjom školskom spremom je 11 djece poginulih boraca“, izjavio je Parađina na konferenciji za novinare na kojoj je bilo riječi o problemu zapošljavanja djece poginulih boraca.

Prema njegovim riječima, Boračka organizacija Pale je svojim angažmanom uspjela da zaposli više od 60 djece poginulih boraca u ovoj lokalnoj zajednici.

Parađina ističe da je Boračkoj organizaciji prioritet zapošljavanje djece poginulih boraca, pogotovo u porodicama u kojima ima dvoje djece koja su odradila pripravnički staž i nijedno nije radno angažovano, da se iz tih porodica zaposli po jedno dijete, kao i da prioritet u zapošljavanju bude socijalni status.

Prema njegovim riječima, ova organizacija potencira i pitanje poboljšanja materijalnog statusa boračkih kategorija, te povećanje ličnih i porodičnih invalidnina koje su posljednji put povećane 2008. godine, kao i da borački dodatak svi dobijaju na mjesečnom nivou.

On je dodao da u paljanskoj Boračkoj organizaciji imaju jasan stav o tome da život dat za Republiku Srpsku mora biti ispred svake partijske knjižice.

Parađina podsjeća da je Boračka organizacija prošle sedmice održala sastanak sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem o zapošljavanju djece poginulih boraca.

On je naveo da je Višković rekao da će Vlada Srpske donijeti određene mjere kojima će obavezati lokalne zajednice, javne institucije, preduzeća i druge službe da, u skladu sa zakonskim rješenjima, nastave prioritetno zapošljavati djecu poginulih boraca.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Pale Đorđe Rističević rekao je da u ovoj organizaciji aktivno rade na unapređenju pitanja zapošljavanja djece poginulih boraca, iako ponekad to ide teško.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare