Na pokloničko putovanje krenula 23 poklonika

1

Ispred Hrama Svetog arhangela Gavrila na Palama jutros su na put do Manastira Ostrog, dug 320 kilometara, pješke krenula 23 poklonika.

Poklonici planiraju da stignu u Manastir Ostrog 18. maja, gdje će prisustvovati službi i pokloniti se moštima Svetog Vasilija Ostroškog.

Hadži Igor Vukašinović kaže da su na put krenula 23 hodočasnika sa Pala, među kojima su i dvije žene, kao i dva kombija i dva vozača.

„Ruta ide preko Renovice, Ustiprače, Čajniča, Pljevalja, Žabljaka… Do Manastira Ostrog trebali bi stići 18. maja. Cilj putovanja je da se poklonimo moštima Svetog Vasilija Ostroškog“, rekao je Vukašinović novinarima.

On je naveo da grupa sa Pala od 2007. godine ide na hodočašće, kao i da su ove godine najbrojniji. U Čajniču će im pridružiti još jedna ekipa od 20 Čajničana.

Paljanin Aleksandar Kolar rekao je da drugi put ide na hodočašće pod Ostrog, te zahvalio Skupštini Grada Istočno Sarajevo i prijateljima koji su im pomogli da i ove godine krenu na putovanje sa svim potrebnim stvarima.

On navodi da bi putovanje trebalo trajati od devet do 10 dana, ali da sve zavisi od vremenskih uslova, te da svi koji idu imaju neki svoj motiv.

Jedna od žena koja ide do Manastira Ostrog Gordana Samardžija kaže da je prije tri godine išla istom maršrutom i da joj se ponovo javila ista želja.

Samardžija dodaje da će joj jaka volja i vjera pomoći da istraje na ovom putu.

„Od Donjeg manastira prema Gornjem planiramo ići bosi. To je divan osjećaj koji treba doživjeti i koji se ne može riječima opisati kada se stigne do Sveca. Jednostavno puni ste emocija, suze same naviru, nešto prelijepo“, kaže Samardžija.

Grupa poklonika krenula je na put nakon molitve u Sabornom hramu Svetog arhangela Gavrila na Palama i blagoslova koji su dobili od sveštenika Nemanje Mandžića i Zorana Kalajdžića.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
1 Коментар
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Svaka cast!