Na planini Grkinja održana akcija čišćenja i markacija staza

0
Na planini Grkinja održana akcija čišćenja i markacija staza

ZVORNIK – Članovi zvorničkog Planinarsko-ekološkog udruženja „Korak“ i Košarkaškog kluba „Zvornik basket“ organizovali su akciju čišćenja i markacije pješačke staze na planini Grkinja kod Zvornika.

U akciji su učestvovali i članovi Koalicije za promociju fizičke aktivnosti, saopšteno je danas iz Gradske uprave Zvornik.

Cilj ove aktivnosti je priprema staze na planini Grkinja za „Šetnju zadovoljstva“, koja će biti organizovana 13. oktobra i u kojoj će moći da učestvuju svi zainteresovani građani, ljubitelji prirode i zdravog načina života.

Akciju je podržala Gradska uprava Zvornik koja je obezbijedila prevoz, hranu i sredstva za rad, dok će Turistička organizacija pružiti podršku u promociji „Šetnje zadovoljstva“ i za sve goste obezbijediti promotivni materijal sa turističkom ponudom grada.

Dužina staze je 15 kilometara, a nadmorska visina Grkinje iznosi 760 metara.

Akcija čišćenja izvedena je u okviru projekta „Smanjenje faktora zdravstvenih rizika u BiH – dio projekta Republika Srpska“, koji sprovodi Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, uz podršku Svjetske banke i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare