Na Palama zajednički karantin

0

Opštine Pale, Sokolac i Istočni Stari Grad odredile su da zajednički karantin za lica pozitivna na virus korona bude u objektu Studentskog doma na Palama, rekao je Srni komandant Štaba za vanredne situacije sokolačke opštine Milovan Bjelica.

Bjelica je naveo da su predstavnici šest opština grada Istočno Sarajevo dogovorili da formiraju zajednički karantin u Sportskoj dvorani „Slavija“ za potrebe opština Istočna Ilidža, Istočno Novo Sarajevo i Trnovo, a drugi u Studentskom domu na Palama za opštine Sokolac, Istočni Stari Grad i Pale.

On je rekao da će karantin biti uspostavljen u jednom od paviljona Studentskog doma, gdje postoje svi neophodni sadržaji, grijanje, kuhinja, za boravak 150 lica.

„Budući da u ovim lokalnim zajednicama nema dovoljno medicinskog kadra dogovorili smo da dio medicinskog kadra sa Sokoca bude angažovan za praćenje oboljelih u karantinu na Palama“, naglasio je Bjelica.

Prema njegovim riječima, u jednom bloku ovog objekta boraviće lica pozitivna na novi virus, a u drugom zdravstveni radnici.

Bjelica je istakao da je opština Sokolac poručila nabavku 50 kompleta zaštitne opreme, odijela, vizira, rukavica, maski i dezinfekcionog materijala za potrebe medicinskog tima sa Sokoca.

On je izrazio zadovoljstvo zbog odziva penzionisanih doktora medicine i medicinskih radnika sa područja ove opštine, koji će činiti medicinski tim, i dodao da će ukoliko bude potrebe Štab za vanredne situacije opštine Sokolac pozvati i studente završnih godina medicine.

(www.palelive.com / Srna)

 

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare