Na Palama održana sjednica Glavnog odbora novoosnovane stranke SzDS

0

Predsjednik Saveza za demokratsku Srpsku /SzDS/ Dragan Kalinić izjavio je danas da je Dejtonski sporazum u ovom trenutku najoptimalnije rješenje za građane Republike Srpske (RS), jer se u njegovim okvirima može razvijati „miroljubiva koegzistencija“ između dva entiteta.

Prije sjednice Glavnog odbora na Palama, na kojoj treba da bude usvojena Izborna platforma SzDS, Kalinić je rekao novinarima da je izborna strategija ove stranke usmjerena na socijalno-ekonomska i politička pitanja u RS. Kad je riječ o politici, kaže Kalinić, RS je i na početku i na kraju svake priče.

„Dejtonski sporazum je ovoga trenutka najoptimalnije rješenje za građane Srpske, jer se u njegovim okvirima može razvijati `miroljubiva koegzistencija` između dva entiteta“, naglasio je lider SzDS, dodavši da nije dovoljno braniti RS samo u BiH i naspram zahtjeva međunarodne zajednice, već i iznutra.

Govoreći socio-ekonomskom planu, Kalinić je rekao da se njegova okosnica sastoji u poruci da ova stranka želi bolji život za običnog čovjeka, rješavanje njegovih elementarnih egzistencijalnih pitanja, povećanje zaposlenost, nova radna mjesta, veći broj malih i srednjih preduzeća koja su „formula rješavanja rastuće nezaposlenosti u RS“.

„Hoćemo da smanjimo javnu potrošnju i enormno naraslu državnu birokratiju i administraciju“, rekao je Kalinić i dodao da je jedan od ciljeva dovođenje investitora iz okruženja u Srpsku.

On je ukazao na, kako je rekao, neravnopravan razvoj istočnog i zapadnog dijela Srpske, koja „može opstati samo ako je maksimalno izbalansiran razvoj svih njenih djelova“.

Kalinić je rekao da na današnjem sastanku neće biti riječi o koalicijama, ali nije isključio tu mogućnost nakon izbora.

(www.palelive.com / Srna / foto: Dragan Kalinić)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare