Na novogodišenjem bazaru kreativci izlagali na šest štandova

0

SOKOLAC – Na novogodišnjem bazaru na Sokocu danas su svoje radove predstavili kreativci sokolačkog vrtića, Zavoda za forenzičku psihijatriju, Udruženja „Aurora“ i šest mladih pojedinaca, a dio sredstava od prodaje biće usmjeren u humanitarne svrhe.

Predsjednik Omladinske organizacije Sokolac Anja Krsmanović rekla je Srni da su ukrasni predmeti, nakit i predmeti kućne radinosti izloženi na šest štandova u holu sportske dvora i da je broj posjetilaca ograničen zbog epidemiološke situacije.

Ona je navela da su sponzori obezbijedili dio sredstava za materijal, koji je bio potreban za izradu.

Ovo je, kako je napomenula, prvi bazar takve vrste na Sokocu organizovan s ciljem da mladi pokažu svoju kreativnost i svoj rad predstave u zajednici u kojoj žive.

Krsmanovićeva je navela da su to uglavnom studenti i lica bez posla pa će i njima biti usmjerena sredstava od prodaje.

Direktor vrtića Biljana Kosorić rekla je novinarima da su vaspitači ove ustanove izložili autentične i zanimljive radove od prirodnih materijala uz koje se proslavljaju novogodišnji i božićni praznici.

Ona je naglasila da su roditelji svojom posjetom ovom štandu i pored lošeg vremena, dali podršku radu zaposlenih u sokolačkom vrtiću.

Šef Odsjeka za rehabilitaciju u Zavodu za forenzičku psihijatriju na Sokocu Nikolina Rajić je naglasila da su se na štandu njihove kreativne radionice našli ukrasni predmeti koje štićenici prave od različitih materijala uz pomoć stručnog osoblja.

Ona je istakla da odnedavno na ovoj kreativnoj radionici prave novogodišnje ikebane, koje uspješno prodaju putem društvenih mreža.

Rajićeva je podsjetila da u okviru radno okupacione terapije u Zavodu funkcioniše i biblioteka sa više od 4.000 knjiga, te najavila i skoro otvaranje bioskopa u kome će se sedmično za svako od odjeljenja prikazivati po jedan dokumentarni film.

LJiljana Gajević iz sokolačke „Aurore“ je naglasila da je ovo Udruženje građana na štandu predstavila Divna Popović Gajović sa svojim rukotvorinama i unikatnim ukrasnim predmetima, za koje se nađu kupci i van granica BiH.

Student matematike i računarstva Milica Minić izložila je ukrašene medenjake i ručno rađene dekice i šalove od mekane vune, što je privuklo pažnju posjetilaca.

Ona je svoj hobi pravljenja kolača iskoristila za dodatnu zaradu i počela da pravi medenjake po narudžbi, što se pokazalo uspješnim poslom.

Organizator Novogodišnjeg bazara na Sokocu je Omladinska organizacija opštine Sokolac koja je nedavno obnovila svoj rad.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare