Na MOSI igrama više od 1.900 sportista

0

ROGATICA – U Rogatici su danas otvorene 53. Međuopštinske omladinske sportske /MOSI/ igre na kojima će se takmičiti više od 1.900 sportista iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Crne Gore.Do 17. jula na sportskom centru u Rogatici takmičiće se sportisti iz 27 opština u 14 sportskih disciplina.

Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Mirko Šarović, otvarajući manifestaciju, istakao je da je Savjet ministara, podržao MOSI i opštinu Rogatica, kao domaćina igara.

On je zahavlio opštini Rogatica za organizaciju ove manifestacije, a sportistima poželio najbolje rezultate i da „pobjednik bude druženje, saradnja i viteštvo“.

Načelnik opštine Rogatica Tomislav Puhalac rekao je da MOSI igre nisu obična sportska manifestacija, one su ideja o stalnom druženju, obnavljanju starih prijateljstava i stvaranju novih drugarstava, one su smotra mladosti, ljepote i sporta.

„Sastajemo se jednom godišnje, družimo se i takmičimo nezaboravna četiri dana u najmasovnijoj amaterskoj sportskoj manifestaciji ovoga dijela Evrope“, rekao je Puhalac.

Svečanom otvaranju MOSI igara prisustvovali su gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija, načelnici susjednih opština, legendarni atletičar Dane Korica, te više od 2.000 gledalaca.

Ranije je bilo najavljeno da će se na MOSI igrama u Rogatici takmičiti sportisti iz 36 opština u 14 disciplina.

Nakon završetka ovih igara, u Rogatici će biti organizovane para Mosi igre.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare