Na Media fondo trci više od 250 takmičara iz 40 zemalja

0
Ilustracija

Na Media fondo trci koja je danas vožena u okviru Svjetskog prvenstva u biciklizmu za amatere u Istočnom Sarajevu startovalo je više od 250 takmičara iz 40 zemalja.

Media fondo trka je odlukom organizatora zbog vremenskih prilika skraćena na 66 kilometara, a vožena je po kišovitom i vjetrovitom vremenu, dok je takmičare na cilju, na Jahorini, dočekao i snijeg, saopšteno je iz Asocijacije za sport.

Za ovu trku medalje su se dijelile u po pet muških i ženskih kategorija iznad 50 godina starosti.

U kategoriji žena od 50 do 54 godine najbolja je bila Norvežanka Selin Mondrad Haslum, ispred Antonele Inkristi iz Italije, te Tatjane Panine iz Rusije.

Milena Felići iz Italije bila je najbolja u kategoriji od 55 do 59 godina, a iza nje su ostale srebrna Elena Pankari iz Italije, te Valeri Šavan iz Francuske.

Zlatnu medalju u kategoriji žena od 60 do 64 godine osvojila je najbolja biciklistkinja svih vremena DŽeni Longo, ispred još dvije Francuskinje – Silvane Bekam i Martine Bordorn.

U kategoriji od 65 do 69 godina najbolja je bila Žizel Turo iz Francuske, srebro je otišlo u Finsku, kod Tarje Simakale, dok je bronzana bila Slovenka Jožefa Anžel.

Slovenka Martina Ušeničnik bila je jedina u konkurenciji žena od 70 do 74 godine, te je osvojila zlatnu medalju.

Kod muškaraca, u kategoriji od 60 do 64 godine slavio je Italijan Đovani Latanci, ispred Paskala Orenga Malonde iz Španije, te Gintera Sabranskog iz Austrije.

Kategorija muškaraca od 65 do 69 godina pripala je Austrijancu Johanu Tauheru, srebrni je u cilj stigao Australijanac Rodžer Kul, a bronzani je bio Norvežanin Frank Adland.

U kategoriji mušaraca od 70 do 74 godine zlatnu medalju je osvojio Belgijanac Rudolf Slujts, drugi je bio Austrijanac Gotfrid Hinterholcer, a bronza je otišla za NJemačku, u ruke Erika Hameršmidta.

Jozef Bihl iz Austrije bio je jedini takmičar u kategoriji muškaraca od 75 do 79 godina, te je osvojio zlato, dok je u konkurenciji muškaraca od 80 do 84 godine Herbert Lakner osvojio zlato.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović zahvalio je takmičarima i gostima na dolasku na Pale, Jahorinu i Istočno Sarajevo.

„Nadam se da ste se ugodno osjećali za vrijeme Svjetskog prvenstva i da sa sobom u svoje zemlje nosite lijepe uspomene. Hvala svima, koji su pomogli organizaciji ovog takmičenja“, istakao je Jugović.

Sutra je na rasporedu Grand fondo trka sa kojom će biti i spuštena zavjesa na Granfondo Svjetsko prvenstvo, navodi se u saopštenju.

Trka je planirana za 10.00 časova ispred sportske dvorane u Istočnom Novom Sarajevu, a biciklisti treba da pređu 100 kilometara prije nego što uđu u cilj na Jahorini.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments