Na lovačkoj večeri 300 lovaca

0

Na Palama je sinoć održano tradicionalno lovačko veče na kome se okupilo oko 300 lovaca sa područja Sarajevsko-romanijske regije i gosti iz Užica i Janje.

Lovački savez Republike Srpske je zlatnim, srebrnim i bronzanim odrednom odlikovao 14 članova iz udruženja Sarajevsko-romanijske regije za naročit doprinos u razvoju lovstva.

Druženje lovaca organizovalo je Lovačko udruženje “Jahorina” sa Pala čiji predsjednik NJegoš Poljaković kaže da je cilj da se predstave potencijali lovstva, kao i da se doprinese razvoju turizma na području Sarajevsko-romanijske regije.

“Ovom manifestacijom želimo da pokažemo i potencijale svih naših lovišta. Nadamo se velikom razvoju lovnog turizma u budućnosti, jer za tu granu privrede i sporta imamo sve više zainteresovanih stranih turista”, rekao je Poljaković novinarima.

Prema njegovim riječima, Lovačko udruženje “Jahorina” posjeduje reprezentativne lovnouzgojne i lovnotehničke objekte, od kojih pet lovačkih domova u koje se može smjestiti 90 gostiju, te šest visokih čeka koje pružaju odlične uslove za razvoj komercijalnog lova kao specifične ponude Sarajevsko-romanijske regije.

Predsjednik Lovačkog udruženja “Podrinje” iz Janje Zoran Mlađenović kaže da se u njihovom ravničarskom lovištu love zec, fazan, te da su se prije 50 godina pobratimili sa “Jahorinom”, gdje u lovištu imaju divlje svinje, medvjedi, srneća divljač i vuk.

Lovačkoj večeri prisustvovao je i načelnik opštine Pale Boško Jugović, koji je rekao da je na ovom lijepom druženju primijetio da je lov više od sporta, turizma i ljubavi i da ga treba njegovati.

On je dodao da opština podržava ovu manifestaciju i finansijski i materijalno, što će raditi i u budućnosti, te lovcima poželio dobar pogled.

Na svečanosti je organizovana tombola, a glavna nagrada je lovačko odijelo.

Lovačko udruženje “Jahorina” osnovano je 1947. godine. Pisani tragovi organizovanog bavljenja lovom stariji su više od stotinu godina u odnosu na godinu osnivanja Udruženja.

Lovište kojim gazduje Lovačkog udruženja “Jahorina” prostire se na području opština Pale i Istočni Stari Grad na površini od 37.447 hektara. Udruženje broji 315 članova organizovanih u četiri sekcije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments