Na ljetovanje u Bečiće putuje 17 mališana

0

MILIĆI – Na desetodnevno ljetovanje u Bečiće sutra putuje 17 mališana iz Milića, u okviru projekta Fonda dječije zaštite Republike Srpske „Socijalizacija djece Republike Srpske“.

Svim mališanima koji sutra putuju opština je obezbijedila po 50 KM džeparca, koji im je danas uručio direktor Centra za socijalni rad Vladan Trivković na prijemu koji je organizovan za djecu i roditelje o programu boravka djece na crnogorskom primorju.

Trivković je rekao novinarima da je ta ustanova imala zadatak da izabere mališane koji će ove godine biti korisnici projekta republičkog Fonda.

„Obuhvaćena su djeca iz svih socijalnih kategorija, od djece sa smetnjama u razvoju, iz boračkih i socijalno ugroženih porodica, djece iz višečlanih porodica, do nadarene djece. Sa njima će na moru boraviti i dva vaspitača“, rekao je Trivković.

Trivković je dodao da su dosadašnja iskustva sa upućivanjem milićkih mališana na ljetovanje u Crnu Goru, u okviru projekta republičkog Fonda, veoma dobra.

„Ove godine smo nastojali da u Bečiće idu djeca koja ranije nikada nisu išla preko Fonda na more i tog principa ćemo se držati i ubuduće, ukoliko budemo imali dovoljan broj prijavljene djece“, objasnio je Trivković.

Jedanaestogodišnja Milica Vidović je prije dvije godine iz Moskve sa roditeljima doselila u Miliće, a ovo će joj biti prvi put da ide na more u Crnu Goru.

„Spremila sam stvari. Očekujem da ću naučiti da plivam i da ću naći nove drugare“, rekla je Srni Milica.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare