Na ljetovanje otputovalo 18 mališana

0

Na ljetovanje u Bečiće danas je otputovalo 18 mališana sa područja ove opštine, u okviru projekta „Socijalizacija djece Republike Srpske“.

Šef kabineta načelnika opštine Pale Srđan Šekara rekao je novinarima da lokalna zajednica podržava ovaj projekat Javnog fonda za dječiju zaštitu Republike Srpske, kao i svih prethodnih godina.

„Danas smo ispratili 18 naših mladih sugrađana koji će ove godine boraviti 10 dana na crnogorskom primorju. Tu smo da u ime načelnika opštine Pale Boška Jugovića poželimo srećan put dječici, vaspitaču i grupi roditelja“, naveo je Šekara.

On je dodao da je opštinska uprava obezbijedila simboličan džeparac za mališane.

Radmila Kovačević iz Udruženja za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama „Sunce“ kaže da na ljetovanje ide sa dvoje djece, te da više puta učestvuju u ovom projektu.

„Djevojčica mi se bavi sportom i na osnovu medalja koje je osvojila stiče pravo da ide na ljetovanje. Drugo dijete ide kao blizanac. Ovo nam mnogo znači“, navela je Kovačevićeva.

Cilj projekta „Socijalizacija djece Republike Srpske“, koji realizuje Javni fond za dječiju zaštitu uz podršku Vlade Republike Srpske i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, jeste pozitivan uticaj na razvoj djece, zadovoljavanje razvojnih potreba, razvijanje empatije, vršnjačko druženje i afirmisanje potencijala.

Ove godine planirano je da se projekat realizuje u 12 desetodnevnih smjena u periodu od 6. juna do 22. septembra.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare