Na jesen završetak radova na dva nova studentska doma

0

Danas su se u Banjoj Luci sastali Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović i predstavnici Unije studenata RS.

Razgovaralo se o izgradnji četvrtog paviljona u Banjaluci, o izgradnji studentskih domova u Palama i o ostalim pitanjima koja se odnose na standard studenata.

Sve procedure za izgradnju četvrtog paviljona studentskog centra u Banjaluci, za koji je Vlada RS izdvojila 6,2 miliona KM su završene i gradnja može da počne već iduće sedmice. Na sastanku je dogovoreno i raspisivanje konkursa za studentske projekte za 2014. godinu, koji se očekuje u martu.

Cvijanovićeva je izjavila da se završetak studentskih domova u Palama očekuje početkom jeseni.

Predrag Govedarica, predsjednik Unije studenata, kazao je da su studenti zadovoljni što je napokon riješen problem u vezi sa gradnjom četvrtog paviljona.

“Vlada je riješila sve što je bilo u njenoj nadležnosti i sada apelujemo na menadžment Univerziteta da što prije bude potpisan ugovor sa izvođačem radova, kako bi izgradnja mogla da krene iduće sedmice”, kazao je Govedarica.

Dodao je da su zadovoljni i dinamikom izgradnje dva studentska doma u Palama, koja imaju po 300 mjesta, i ukazao na potrebu rješavanja pitanja studentskog smještaja u ostalim univerzitetskim gradovima. Istakao je da je prioritet Unije studenata formiranje studentskog grada u Banjaluci.

Govedarica je rekao da Unija studenata ima podršku Vlade za izgradnju spomen-obilježja poginulim studentima i profesorima u proteklom ratu, koji će projektovati studenti Arhitektonsko-građevinskog fakulteta.

(www.palelive.com)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments