Na Jasiku služen parastos za poginule borce

0

Na spomen-obilježju u mjestu Jasik kod Pala danas je služen parastos za 32 poginula srpska borca u odbrambeno-otadžbinskom ratu.


Počast poginulim borcima iz boračke organizacije Jasik odali su članovi porodica, saborci, članovi Boračke organizacije Pale i predstavnici grada Istočno Sarajevo.

„Na ovaj način njegujemo i čuvamo tekovine odbrambeno-otadžbinskog rata da bi ih mladi naraštaji sačuvali od zaborava“, rekao je Srni predsjednik Boračke organizacije Pale Mihajlo Parađina.

Prema njegovim riječima, releventni faktori u vlasti treba da shvate da su mnogi borci dali najvrednije za Srpsku – svoj život, kako bi mnogi koji nisu imali ni srazmjerno učešće u ratu imali to što danas imaju. To treba da se poštuje i cijeni“, istakao je Parađina.

On je ukazao na ogromne devijacije u oblasti zapošljavanja, kao što su nepotizam i „partiokratija“.

„Boračka organizacija traži od vlasti da se zaposli bar jedan član porodice gdje nijedan član nije radno angažovan, a pripadaju boračkoj kategoriji. Potrebne su nove vrijednosti, a to je da se poštuje statusni aspekt, stručnost i pokaže socijalna osjetljivost prilikom zapošljavanja“, naglasio je on.

Prema njegovim riječima, boračka organizacija imala je neke uspjehe u oblasti zapošljavanja, ali potrebno je donijeti propise koji će se morati poštovati u svim sektorima.

Spomen-obilježje Jasik podignuto je i osveštano 2002. godine.

(www.palelive.com / Srna / Foto: Arhiva)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments