Na Jasiku služen parastos poginulim srpskim borcima

0

Na mjesnom Spomen-obilježju Jasik na Trebeviću, podignutom kao znak sjećanja na 32 poginula pripadnika Vojske Republike Srpske, danas je služen parastos poginulim borcima sa ovog područja.

„Ovo je period kada se s dužnim pijetetom sjećamo boraca koji su dali svoje živote za odbranu Republike Srpske. Borbena linija na Jasiku bila je posebno strateški značajna za odbranu područja Sarajevsko-romanijske regije u odbrambeno-otadžbinskom ratu“, rekao je načelnik opštine Pale Boško Jugović.

On je naglasio da lokalna zajednica mora da vodimo računa i stara se o porodicama poginulih boraca, posebno njihovoj djeci, kojima je prvenstveno potrebno zaposlenje, ali i ostala prava koja im pripadaju po zakonu i zaslugama.

Predsjednik Boračke organizacije Pale Mihajlo Parađina kaže da se na ovakav način pokazuje i dokazuje pojedinačna, institucionalna, moralna, politička i svaka druga društvena odgovornost prema ljudima koji su dali svoje živote i položili ogromnu žrtvu u temelje Otadžbine.

„Riječ je o hrabrim borcima pripadnicima Vojske Republike Srpske i Policije Republike Srpske, i mi naš dug prema njima i njihovim porodicama nećemo i ne možemo da zaboravimo. To nikad neće biti dovoljno, mi smo odgovorni da ovoj kategoriji građana svakodnevno rješavamo probleme sa kojima se susreće“, poručio je Parađina.

On je izrazio zadovoljstvo stambenim zbrinjavanjem, kao i stipendiranjem djece poginulih boraca, te procesom volontiranja.

Prema njegovim riječima, partijska knjižica ne smije biti „ulaznica“ na bilo koje radno mjesto.

Osim članova porodica poginulih boraca, saboraca, ratnih vojnih invalida i predstavnika Srpske pravoslavne crkve, pomenu i polaganju vijenaca prisustvovali su i predstavnici opštine Pale, grada Istočno Sarajevo, političkih partija i predstavnici javnog života.

Spomen-obilježje podignuto je na Jasiku na Trebeviću 12. maja 2002. godine u znak zahvalnosti srpskim borcima poginulim u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments