Na Jahorini skup „Pouke minulog vremena“

0

Na Jahorini će danas biti održan međunarodni naučni skup „Pouke minulog vremena“, koji organizuje Udruženje „Srpsko-ruski most“.


Sekretar Udruženja Dušan Stanišić rekao je Srni da će skup biti održan u hotelu „Termag“, te da je svečano otvaranje planirano za 10.00 časova.

On kaže da bi pozdravne riječi trebalo da upute ministar nauke i tehnologije Republike Srpske Jasmin Komić, predsjednik Udruženja „Srpsko-ruski most“ Zdravko Močević, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija, te predstavnik Ambasade Rusije u BiH.

Udruženje „Srpsko-ruski most“ osnovano je 2011. godine s ciljem jačanja i produbljavanja srpsko-ruskih odnosa i međusobnog prijateljstva.

Udruženje djeluje posredstvom regionalnih i opštinskih podružnica na cijelom prostoru Republike Srpske, kao i u određenom broju opština u Federaciji BiH.

Osnovna polja djelatnosti su nauka, privreda, turizam, izučavanje ruskog jezika, kultura, demografska politika, međunarodna saradnja, briga o ruskim državljanima i njihovim potomcima, omladinska i studentska razmjena, vjerska pitanja, ljudska i građanska prava, uzajamna pomoć i solidarnost građana Republike Srpske i Ruske Federacije.

Udruženje „Srpsko-ruski most“ posebnu pažnju poklanja uspostavljanju veza regiona iz Rusije i Srpske na svim poljima privrednog i društvenog života.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments