Na Jahorini preminuo mladić iz Slovenije

0

Dvadesetčetvorogodišnji mladić koji ima slovenačko državljanstvo nakon više pokušaja reanimacije preminuo je u Domu zdravlja na Palama, a pronašli su ga na Jahorini pripadnici Gorske službe spasavanja.

Rukovodilac Gorske službe spasavanja Miro Kalem izjavio je da su, nakon dojave da se pored skijaške staze na Jahorini nalazi osoba u besvjesnom stanju, spasioci odmah došli na lice mjesta kako bi joj ukazali pomoć.

„Dolaskom na licu mjesta zatekli smo mladića u besvjesnom stanju. Pokušali smo reanimaciju kako bi ga oživili, ali nismo uspjeli. Brzo smo ga transportovali do ambulante Olimpijskog centra Jahorina, a onda sanitetom do Doma zdravlja, gdje je ponovo pokušana reanimacija. Nažalost, sve je bilo bezuspješno i mladić je preminuo“, rekao je Kalem Srni.

On je potvrdio da mladić, koji nije bio skijaš i čiji identitet nije poznat, ima slovenačko državljanstvo.

U Domu zdravlja Pale potvrđeno je Srni da je mladić preminuo usljed srčanog zastoja, te da će obdukcijom biti utvrđen uzrok smrti.

„Kada je dovezen, on je prema stanju tijela već pola sata bio mrtav. Pokušana je reanimacija, ali pomoći nije bilo. To je srčani zastoj, a zbog čega je do njega došlo, utvrdiće obdukcija“, rečeno je u Domu zdravlja.


(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare