Na Jahorini postavljeni „olimpijski krugovi“

5

Na ulazu u skijaški kompleks na Jahorini postavljeni su „olimpijski krugovi“, čime je naša planinska ljepotica na svoje livade i staze na svojevrstan način vratila obilježje koje joj i pripada.

Ovaj potez OC „Jahorina“ predstavlja i simboličnu najavu da se planina, koja je među ljubiteljima zimskih sportova odavno sinonim za dobro skijanje, kroz velike investicije i modernizaciju primarnih sadržaja na skijalištu na velika vrata vraća u grupu prestižnih sportsko-turističkih destinacija u regionu.

Ova simpatična instalacija, smještena na svojevrsnoj planinskoj kapiji nadomak skijaške staze Poljice, predstavljaće najbolji podsjetnik za sve turiste da su stigli na olimpijsku planinu, jačajući njihov prvi utisak i dodatnim vizuelnim pečatom kojim se „potpisuju“ samo odabrana evropska i svjetska skijališta.

Sve u svemu, Jahorina je poslije dužeg perioda konačno dobila obilježje kakvo odavno zaslužuje kao posebna planina, ali kakvo zaslužuju i institucije, organizacije, preduzeća i agilni pojedinci koji su se godinama unazad trudili da sačuvaju imidž ovog kompleksa kao mjesta na kome je ispisana istorija skijanja na Palama, okolini i u ovom dijelu Evrope.

Koliko prija i imponuje, olimpijski znak i obavezuje da se nastave razvojni projekti, a sudeći po obimu radova na terenu i po simboličnim signalima poput ovog koji će ubuduće dočekivati i ispracati posjetioce, Olimpijski centar „Jahorina“ je na pravom putu.

(www.palelive.com / pale.rs.ba)

Pretplati se
Obavijesti me o
5 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Иначе, ови кругови у пет боја симболишу континенте у бијелом симболишу нашу површност.GLDgY

krugovi nisu bijeli,pogledaj bolje,.a imaju 5 traka u 5 boja u svakome krugu…

Postavljena „Pahuljica“ u parku u Palama, odavno je prestala da svijetli i da se okreće!
Nažalost, postaje zapuštena kao i ambijent u kojem se nalazi. Ne znam da li je zapuštenija fontana, ili sam park koji je prazan i bezličan!!!

Divna ideja. Jahorini je trebao ovaj simbol i to bas na ovom mjestu, da sve turiste koji dodju podsjeti na slavna vremena nase planine, koja ce, nadam se, opet doci. Interesuje me ko je autor idejnog rjesenja, njemu sve pohvale. Takodje se nadam da nije bilo ni preskupo, odnosno da je astronomska cifra koja se pominje zlonamjerna laz. Ponavljam, ovo je sjajna ideja koja ce svojom simbolikom turiste vratiti na planinu, zamislite samo koliko njih ce pozeljeti da se slika pored olimpijskih krugova. I radnici Olimpijskog centra takodje mogu da se slikaju, cujem da su i oni prezadovoljni potezima nove uprave.

SVAKA CAST