Na Jahorini počinje „Infoteh-Jahorina 2018“

0

Na Jahorini će danas biti otvoren 17. Međunarodni naučno-stručni simpozijum „Infoteh-Jahorina 2018“, u organizaciji Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Cilj simpozijuma je da okupi stručnjake, naučnike, inženjere, istraživače i studente koji se bave informacionim tehnologijama i njihovom primjenom u oblastima sistema upravljanja, komunikacionih sistema, proizvodnih i elektronskih sistema, elektroenergetike i drugim oblastima elektrotehnike i računarstva.

Osnovne tematske oblasti su računarski sistemi i softver, komunikacioni sistemi i tehnologije, energetski sistemi, proizvodni sistemi, sistemi upravljanja i elektronski sistemi, saopšteno je iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Rad simpozijuma odvijaće se u okviru sesija, okruglih stolova, predavanja po pozivu i prezentacija, dok će posebna pažnja biti posvećena mladim istraživačima i studentima kroz studentsku sesiju.

Suorganizatori skupa su Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Banjaluci, Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Beogradu, Elektronski fakultet Univerziteta u Nišu, Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu i Alumni asocijacija inženjera elektrotehnike Istočno Sarajevo.

Na prvom naučno-stručnom simpozijumu „Infoteh-Jahorina“, koji je održan od 12. do 14. marta 2001. godine na Jahorini, izložena su 53 rada, a šest firmi predstavilo je svoje programe razvoja i proizvodnje opreme u oblasti telekomunikacija, energetske elektronike, elektroenergetike i automatskog upravljanja procesima.

Otvaranje simpozijuma „Infoteh-Jahorina 2018“, koji će trajati do petka, 23. marta, zakazano je za 9.30 časova u hotelu „Bistrica“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments