Na Jahorini nema dovoljno snijega za skijanje

0

Na olimpijskoj planini Jahorini je palo nekoliko centimetara snijega i nema ga dovoljno za skijanje.

„Na Jahorini pada snijeg i temperatura je -2 stepena, ali prema prognozama meteorologa padavine neće biti obilne te kako očekujemo visina snijega na Jahorini neće biti veća od 5 do 6 centimetara“, izjavio je za Fenu rukovodilac marketinga i prodaje Olimpijskog centra Jahorina Dragan Sokolović.

„Olimpijski centar Jahorina je spreman za zimsku sezonu. Mi smo već spremni za proizvodnju vještačkog snijega i čekamo pogodne temperature da bismo pokrenuli što prije skijalište. Temperature moraju biti najmanje od -5 do -7 stepeni“.

U proteklom periodu OC Jahorina je radio mnogo na uređenju staza, a nabavljena su i dva nova pokretna topa za pravljenje snijega.

„Uredili smo novo moderno obilježavanje ski- staza i putokaze na planini i trenutno privodimo kraju sistem koji će nam dozvoliti noćno skijanje u zimskoj sezoni, a što će biti dobar novi sadržaj Jahorine“, izjavio je Sokolović.

12. do 14. decembra za sve posjetioce planine Jahorina će biti obezbijeđeno besplatno skijanje kada se očekuje nekoliko hiljada skijaša.

„U prodaji je ski-pass po pristupačnim cijenama i koji važi za radne dane od ponedjeljka do petka, a košta 250 KM za odrasle, odnosno po 70 KM za djecu“, kazao je Sokolović za Fenu.

(www.palelive.com / foto: Web Cam Rajska Vrata)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare