Na jagnjijadu prijavljeno 70 ekipa

0

ISTOČNO SARAJEVO – Turističko-gastronomska manifestacija „Jagnjijada 2016“ biće danas održana po šesti put na Vučijoj Luci u opštini Istočni Stari Grad, uz učešće rekordnih 70 ekipa.
Organizator menifestacije su Opština Istočni Stari Grad i Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo, potvrdila je Srni direktor ove turističke organizacije Branka Spasojević.

Prema njenim riječima, učesnici stižu iz Republike Srpske, zapadne Hercegovine, Brčkog, Srbije i Crne Gore, a za najuspješnije takmičare i majstore u tradicionalnom pečenju jagnjadi na ražnju, organizatori su pripremili vrijedne nagrade.

„Za osvajače prvog, drugog i trećeg mjesta, o čemu odlučuje stručni žiri, obezbijeđene su po gusle, te 500, odnosno 300 i 200 KM“, navela je Spasojevićeva.

Osim glavnih nagrada, biće dodijeljeno niz utješnih nagrada.

Pokrovitelj „Jagnjijade 2016“ je pekara „Zlatno zrno“.

U muzičkom programu nastupiće bendovi „Rojal“ i „Ekstra“, kao i članovi Guslarskog društva „Gavrilo Princip“, a tokom cijelog dana biće organizovano narodno veselje.

Registracija takmičara predviđena je u 9.00 časova, početak takmičenja je u 11.00, a proglašenje pobjednika u 15.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare