Na Filozofskom fakultetu „Istorijski čas – Hirošima i Nagasaki“

1

U amfiteatru Filozofskog fakulteta Pale u četvrtak, 24. juna, biće održan onlajn „Istorijski čas – Hirošima i Nagasaki“, a centralni dio časa predstavljaće predavanje profesora Fumihika Jošide i svjedočenje gospođe Keiko Ogura koja je preživjela atomski napad na Hirošimu.

Istorijski čas počeće u 9.00 časova, saopšteno je iz Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Programom je predviđeno kratko obraćanje prorektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu Jelene Krunić i Univerziteta u Banjaluci Gorana Latinovića, kao i dekana Fakulteta humanističkih i društvenih nauka Univerziteta u Nagasakiju Kazuhiko Moji i ambasadora BiH u Japanu Siniše Berjana.

Istorijski čas je moguće pratiti i onlajn, a za pristupne podatke potrebno se obratiti na imejl adresu info@ff.ue.rs.ba, navedeno je u saopštenju.

Organizatori istorijskog časa su Univerzitet u Nagasakiju, Memorijalni muzej mira u Hirošimi, Univerzitet u Istočnom Sarajevu i Univerzitet u Banjaluci, uz podršku Ambasade BiH u Japanu.

Atomsko bombardovanje japanskih gradova Hirošime i Nagasakija dogodilo se 6. i 9. avgusta 1945. godine.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
1 Коментар
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Pitajte tog profesora kad dodje da kaže i par rijeci kako su ti isti Japanci poklali pola azije. Zvjerstva Njemaca su mala maca za ono sto su oni tamo radili. Steta je samo sto im Amerikanci nisu bacili jos 5 komada koliko su zasluzili i sad oni idu okolo i prave od sebe zrtvu. Za 10 godina i Njemci i njihovi saveznici ispasce zrtve vece od nas samih samo gledajte.