Na “Dvorištima” održan kup “Jahorinska bajka”

0

Na stazama Nordijskog ski-centra “Dvorišta” na Jahorini danas je održano takmičenje u skijaškom trčanju koje je okupilo šest ekipa i oko 100 takmičara u muškoj i ženskoj kategoriji.

Organizator takmičenja Tomislav Lopatić rekao je novinarima da je danas održan KUP “Jahorinska bajka”, a sutra će biti održan KUP “Grijanjeinvest” Pale.

On je dodao da su oba takmičenja međunarodnog karaktera i nalaze se u kalendaru takmičenja Ski saveza BiH.

“Zadovoljni smo odzivom, kategorije su od seniora do mlađih juniora u muškoj i ženskoj konkurenciji. Imamo goste iz Srbije i naše domaće takmičare, a jedan broj skijaša otišao je na Svjetsko prvenstvo u Slovačku”, istakao je Lopatić.

Lopatić je naveo da je današnje takmičenje lokalno, te da je to samo probno takmičenje pred Evropski zimski omladinski olimpijski festival /EJOF/ koji će biti održan od 9. do 16. februara.

On je naveo da će se na stazama “Dvorišta” održati takmičenje u biatlonu za EJOF, da očekuju oko 200 takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji, te da je za ovaj ski-centar to jedan od najznačajnih događaja poslije Olimpijskih igara u Sarajevu.

Pobjednik u seniorskoj kategoriji na pet kilometara Stefan Lopatić i član Ski-kluba “Romanija” Pale rekao je da su uslovi na stazi zadovoljavajući i da mu je vrijeme trke bilo oko 15 minuta.

Pobjednik u ženskoj konkurenciji u kategoriji seniorki na pet kilometara Sanja Kusmuk kaže da je njen klub “Romanija” sa Pala organizator trke, da su se potrudili da sve protekne u najboljem redu i da je staza dobra.

Pobjednik u kategoriji stariji pioniri i učesnik EJOF-a u disciplini biatlon Davor Škipina rekao je da je zadovoljan trkom, ali da na EJOF-u očekuje pozitivan rezultat, jer je naporno radio ljeti i tokom ove zime.

Sekretar današnjeg takmičenja Miroslav Goreta kaže da je zadovoljan odzivom takmičara i ostvarenim rezultatima, s obzirom da je veoma hladno, a snijeg je bio nezgodan za pripremu staze pošto je padao cijelu noć.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments