Na dva lokaliteta gorjela šuma

0
Arhivska fotografija

SOKOLAC – Na području opštine Sokolac na lokalitetu Leava-Pojišta u toku je sanacija šumskog požara koji je u dva navrata zahvatio površinu oko pet hektara, a ugašen je požar na Babinskom brdu, na lokalitetu Rogota, gdje je vatra zahvatila oko 10 hektara šume, rekao je Srni vršilac dužnosti direktora sokolačkog Šumskog gazdinstva /ŠG/ “Romanija” Strahinja Bašević.

Bašević je naglasio da je požar na području Leava-Pojišta izbio juče oko 15.00 ugašen poslije 19.00 časova, te da se ponovo pojavio novi požar u blizini oko ponoći, a jutros u njegovom saniranju pomažu zaposleni u Radnoj jedinici “Studena Gora”.

On je naveo da su u oba slučaja gorjela pojedinačna visoka stabla šume, da je nastala manja materijalna šteta, te da je u gašenju ovih požara varogascima pomagalo tridesetak radnika Šumskog gazdinstva “Romanija”.

Prema njegovim riječima, Šumsko gazdinstvo “Romanija” u saradnji sa Policijskom stanicom Sokolac podnijelo je jednu prijavu za prekršajni nalog, a pod istragom su ostali slučajevi vezani za povećan broj požara na području kojim gazduje ova organizaciona jedinica “Šuma Srpske”.

Koordinator za stručnu obuku i usavršavanje u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici grada Istočno Sarajevo Nikola Šarac rekao je Srni da je juče cjelokupno Vatrogasno odjeljenje Sokolac angažovano na gašenju šumskog požara po dvije dojave na lokalitetu Leava-Pojišta uz put Sokolac-Han Pijesak i da je sanacija u toku.

On je dodao da su vatrogasci juče ugasili požar poslije 19.00 časova i na Babinskom brdu, lokalitet Rogota, gdje je gorjela šuma, na gašenju zapaljenog smeća u Ulici Marka Ećimovića u Sokocu u kasnim večernjim časovima i u naselju Brezjak, gdje je zapaljenja suva trava.

Šarac je rekao da sokolački vatrogasci ne bi mogli sami ugasiti sve požare koji se pojavljuju u posljednjih nekoliko dana bez pomoći radnika lokalnog gazdinstva “Romanija”.

Vatrogasno odjeljenje Sokolac djeluje u okviru Teritorijalne vatrogasne jedinice grada Istočno Sarajevo.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavjesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments