Na 36 biračkih mjesta pravo glasa ima 17.067 glasača

0

FOČA – Pravo glasa u Foči za oktobarske opšte izbore, prema Centralnom biračkom spisku, ima 17.067 glasača, potvrdio je Srni predsjednik Opštinske izborne komisije Branimir Radović.

Na području opštine Foča, koja je u sastavu Izborne jedinice devet, glasaće se na 36 redovnih biračkih mjesta, istim kao na prethodnim lokalnim izborima.

“Opštinska izborna komisija, u saradnji sa Centrom za socijalni rad i Kazneno-popravnim zavodom, trenutno registruje birače koji nisu u mogućnosti da dođu na redovno biračko mjesto, kako bi im se pravo glasanja omogućilo putem mobilnog tima”, dodaje Radović.

Za razliku od prethodnih izbora, kada je Opštinska izborna komisija iz Centra za socijalni rad dobila spisak od 230 birača kojima je trebalo obezbijediti glasanje putem mobilnog tima, ove godine je na tom spisku 71 ime.

U Izbornoj jedinici broj devet, koja obuhvata 13 opština od Višegrada do Trebinja, boriće se 60 političkih subjekata i nezavisnih kandidata.

“To je strahovit porast u odnosu na posljednje opšte izbore 2014. godine kada smo imali 34 politička subjekta. Ima dosta subjekata koji nemaju opštinski odbor ili neku organizaciju preko koje djeluju u Foči, ali smo dužni da im obezbijedimo isti tretman, što i radimo. Takođe, specifično je da se sa područja Izborne jedinice devet kandidivao 21 nezavisni kandidat, što može pokazivati povećanje interesovanja za politički angažman”, rekao je Radović.

On je izrazio očekivanje da će se politički subjekti u izbornoj kampanji ponašati korektno, kao što je to bilo u prethodnim izbornim ciklusima, te da će i kampanja, ali i izborni dan, proći bez incidenata.

“U Foči proteklih godina nije bilo problema, a nije bilo ni incidenata tokom izbornog dana”, rekao je Radović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments