Na 11. Gastro festu učestvovali izlagači iz okolnih opština

0
Na 11. Gastro festu učestvovali izlagači iz okolnih opština

FOČA – Na ostrvu Brioni na rijeci Ćehotini danas je održan 11. Gastro fest na kome su jela ovog kraja predstavili fočanski ugostitelji, poljoprivrednici, planinari, ribolovci, pčelari i drugi proizvođači zdrave hrane.

Brojni posjetioci mogli su da probaju široku lepezu domaćih specijaliteta – od cicvare i pečenja, do raznih vrsta sireva, pita, peciva, suvomesnatih proizvoda, kolača i raznih poslastica od maline, borovnice i drugog voća i šumskih plodova.

Posebno primamljivog ukusa bila je riba plotica, koju su pripremili članovi Sportsko-ribolovnog društva “Mladica”, a isto tako i gulaš sa više vrsta mesa i gljivama Planinarskog društva “Zelengora”.

Uz planinarski, posjetioci su probali još dvije vrste gulaša-slovački, koji su pripremili vojnici EUFOR-a i kotlić Planinarsko-speleološkog društva “Ursus speleus”.

Uz dobar zalogaj, dobro se i popilo, a u ponudi je bilo fočansko kućno pivo, medovača i rakija travarica, hercegovačka rakija od smokve, te razna domaća vina iz Hercegovine.

Osim fočanskih, na Gastro festu učestvovali su i izlagači iz Rudog, Višegrada, Rogatice, Gacka, Nevesinja i Trebinja.

Direktor Turističke organizacije Foča LJeposava Đajić istakla je da ovom manifestacijom žele da predstave gastro ponudu opštine Foča, kao veoma važnog dijela ukupne turističke ponude.

“Jedan od novih ciljeva je regionalna saradnja, tako da imamo izlagače iz okolnih opština, a tu su i naše kolege iz turističkih organizacija. Kao i uvijek, na Gastro festu imamo široku ponudu jela, sokova, rakija, meda, mliječnih proizvoda i drugih sepcijaliteta, tako da su posjetioci, zaista, mogli da uživaju”, rekla je Đajićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments